Gå til indhold
Søg

Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab – styrk din egen og skolens indsats

SSF er obligatorisk og vigtigt for eleverne, men hvordan kan vi lykkes med det - i egne klasser og på skoleniveau? Her får du og dine kolleger mulighed for at arbejde i dybden med tre udvalgte SSF-temaer og blive klogere på indhold, materialer og tilrettelæggelse. I får viden i forhold til egen praksis, bud på, hvordan I kan virke som sparringspartnere for jeres kolleger, og ideer til samarbejdet med forældrene.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 30. august 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Onsdag d. 13. september 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tirsdag d. 24. oktober 2023
Kl. 09.00 - 12.00

Tilmeldingsfrist

23. juni 2023

Pris

0,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

SSF er obligatorisk og vigtigt for eleverne, men hvordan kan vi lykkes med det - både i egne klasser og på skoleniveau? Her får I muligheden for at arbejde i dybden med tre udvalgte SSF-temaer og blive klogere på indhold, materialer og tilrettelæggelse ud fra de særlige didaktiske opmærksomheder, fx at alle elever ikke har samme erfaringer og nysgerrigheder – og slet ikke på samme tid. I får viden i forhold til egen praksis, bud på, hvordan I kan virke som sparringspartnere for jeres kolleger, og ideer til samarbejdet med forældrene. Formen vil veksle mellem oplæg, erfaringsudveksling, øvelser og didaktisk dialog. Mellem de tre kursusgange får I onlinevejledning. Kurset retter sig mod alle fag og alle klassetrin i grundskolen. For at sikre forankring på skolen anbefaler vi, at 3 ansatte deltager fra hver skole. Kurset er gratis.

Mål
bliver fagligt og didaktisk klædt på til at kunne undervise eleverne i SSF samt evt. at virke som ressourcepersoner for kolleger. I får: - indsigt i faghæftets mål og indhold - viden om materialer til undervisningsbrug - viden om didaktiske opmærksomheder - indsigt i tre udvalgte temaer i SSF: krop og pubertet, normer og idealer samt køn og seksualitet - erfaringer med eksemplariske opgaver til brug i SSF - viden om at vejlede kolleger, ledelse, forældre og elever om tematikker relateret til SSF.

Målgruppe
Ressourcepersoner, lærere, skolepædagoger og sundhedsplejersker

Underviser
Inge Ragnarsson, Annette Hildebrand Jensen, Inge Ragnarsson, Annette Hildebrand Jensen, Inge Ragnarsson, Annette Hildebrand Jensen

Kursusnummer
CFU-K23061

Christina Hellensberg

+45 41 89 74 08

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00