Gå til indhold
Søg

Styrk samarbejdet og fællesskabet – med hurtige spil

Når elever leger og bevæger sig sammen, øger de evnen til at indgå i konstruktive fællesskaber. Der er en klar sammenhæng mellem krop og læring – og mellem leg og social dannelse. Med udgangspunkt i spilkonceptet MosaIQ arbejder vi med teamøvelser og lege, som inddrager strategi, vedholdenhed, kommunikation og samarbejde - uden at være forberedelsestunge eller gå ud over fagligheden.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 13. september 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

16. august 2023

Pris

1450,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Når elever leger og bevæger sig sammen, øger de evnen til at indgå i konstruktive fællesskaber. Der er en klar sammenhæng mellem krop og læring – og mellem leg og social dannelse. Gennem legen øver eleverne at tage fælles beslutninger og at være kreative og fleksible, så de i fællesskab kan finde løsninger og nye strategier.  Når man arbejder med en problemstilling i en gruppe, kan det være forløsende at pause talestrømmen og bruge legen og de kropslige processer til at sætte elevernes forskellige udfordringer og potentialer i spil på en ny måde. På dette kursus bliver du præsenteret for en bred vifte af konkrete lege og spil, som er nemme at sætte i gang, og som kan styrke klassefællesskabet. Med spilkonceptet MosaIQ får du en række teamøvelser, som inddrager strategi, vedholdenhed, problemløsning, kommunikation og samarbejde gennem legen. Vi ser på reflekterende legefællesskaber som basis for at tilpasse lege og øvelser til forskellige målgrupper og miljøer. Vi stiller skarpt på de forudsætninger, rammer og konkrete problemstillinger, som kan være på spil i en klasse, og kobler pædagogiske mål med motorisk træning, balance, styrke og puls. Du får også en introduktion til Pitjau – ’verdens sjoveste indendørs boldspil’. Pitjau er nemt at lære og hurtigt at sætte i gang. Det fylder meget lidt, og bolden vejer kun 5 gram. Udover at man bevæger sig fysisk, får man også trænet øje-hånd-koordination. Spillet – og især bolden – kan med fordel bruges som et break i en arbejdsproces, hvor man får smil på læben og ilt til hjernen.

Mål
- Du får en bred vifte af konkrete lege og spil, som er nemme at sætte i gang. - Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at styrke klassefællesskabet på forskellige måder. - Du får et kompendium med lege og øvelser.

Målgruppe
Lærere og pædagoger i indskolingen og på mellemtrinnet

Underviser
Søren Friis Maribo

Kursusnummer
CFU-K23074

Kirsten Søs Spahn

+45 41 89 74 38

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00