Gå til indhold
Søg

Regnestrategier og fleksible regnemetoder

Vil du udvikle dine elevers evne til at tænke ’smart’ og fleksibelt i matematik? Få viden om teori og forskning omkring arbejdet med regnestrategier, og få konkrete bud på, hvordan du kan arbejde med elevernes regnestrategier i praksis. Vi sætter fokus på arbejdet med forskellige strategier til multiplikation og division, men vil også arbejde med fleksible regnemetoder til addition og subtraktion med større tal.

Praktisk information

Dato

Fredag d. 8. september 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

11. august 2023

Pris

1300,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Vil du gerne udvikle dine elevers regnestrategier og lære dem at ”tænke smart” og fleksibelt, så er dette kursus noget for dig. På kurset vil du få indsigt i, hvordan du kan arbejde med regnestrategier på mellemtrinnet. Vi vil sætte fokus på arbejdet med forskellige strategier til multiplikation og division. Har du ikke arbejdet med regnestrategier på de mindre klassetrin, så frygt ej. Vi kommer nemlig også til at arbejde med de første strategier til addition og subtraktion med større tal. Som deltager vil du være aktiv gennem arbejdet med konkrete materialer, som kan bruges i den daglige undervisning. I små grupper og i fællesskab vil vi reflektere over undervisningspraksis, og hvordan man kan implementere regnestrategier og fleksible regnemetoder i sin matematikundervisning.

Mål
· Du får viden om teori og forskning omkring arbejdet med regnestrategier. · Du får indsigt i forskellige fleksible regnemetoder til de fire regningsarter. · Du får idéer til arbejdet med regnestrategier, som du kan bruge direkte i din undervisning.

Målgruppe
Matematiklærere i 4.-6. klasse og matematikvejledere

Underviser
Micky Bøgvad Lindhardt

Kursusnummer
CFU-K23028

Jonas Juul Hansen

+45 41 89 72 06

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00