Gå til indhold
Søg

Positiv psykologi i skolen

Positiv psykologi er videnskaben om optimal menneskelig trivsel og præstation. Lær at bruge metoder fra positiv psykologi i din hverdag, og bliv bedre til at fokusere på dine og andres styrker frem for at fokusere på problemer. Få desuden konkrete værktøjer til at sætte fokus på styrker og trivsel, og bliv bedre til at glæde dig og skabe positive relationer til andre.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 21. september 2023
Kl. 09.00 - 14.00

Fredag d. 22. september 2023
Kl. 09.00 - 14.00

Torsdag d. 12. oktober 2023
Kl. 10.00 - 12.00

Tilmeldingsfrist

24. august 2023

Pris

4950,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Positiv psykologi er videnskaben om optimal menneskelig trivsel og præstation. Der er i dag talrige forskningsresultater, der viser, at et øget fokus på styrker skaber langt bedre trivsel samt markant bedre præstationer. På kurset får du konkrete metoder til, hvordan du kan øge din trivsel ved at blive bedre til at glæde dig og skabe positive relationer til andre, ligesom du vil få indblik i, hvordan du øger din oplevelse af engagement og mening i dit arbejde. Du vil blive præsenteret for værktøjer, der har til hensigt at øge robustheden over for forandringer og stress. Du lærer desuden, hvordan du kan bruge dine styrker i hverdagen, og hvordan du kan bringe andres i spil på en konstruktiv måde. Vi tager udgangspunkt i specielle samtalekort, Powercards, som er udviklet af underviseren i samarbejde med VIA Institute on Character, og du lærer at bruge dem og VIA-testen for dig selv og i samtaler med andre. I kurset indgår en gratis styrketest, som efterfølgende kan bruges i din pædagogiske praksis samt et sæt konkrete samtalekort (Powercards). Kursusdage Kurset løber over to dage (kl. 9-14), således at der er mulighed for at afprøve værktøjerne i eget team mellem kursusdagene. Ca. en måned senere afholdes et opfølgende webmøde af 2 timers varighed. Underviser Underviser er Inga Coello, som arbejder med vækst og forandringsprocesser hos mennesker individuelt og grupper med fokus på kommunikation og relation. Hendes mål er at formidle sin viden i et simpelt og brugbart sprog, således at den let kan bruges i virkelighedens verden. Inga Coello er Master i positiv psykologi, cand.pæd. og har et sidefag på kandidatniveau i anvendt psykologi. Desuden er hun certificeret ICF Coach, PCC.

Mål
Du får: • kendskab til, hvordan du kan øge trivslen både hos dig selv og hos andre. • metoder til, hvordan du kan fremme ansvarstagen og gøre op med tillært hjælpeløshed. • konkrete metoder til at fremme positiv kommunikation og relation. • træning i at arbejde med egne og andres styrker i praksis via de forskningsbaserede Powercards. • kendskab til faldgruber og irrationalitet, der forhindrer positivitet i hverdagen.

Målgruppe
Lærere, pædagoger og andre interesserede

Underviser
Inga Coello, Inga Coello, Inga Coello

Kursusnummer
CFU-K23077

Ann-Birthe Overholt Nicolaisen

+45 23 28 76 01

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00