Gå til indhold
Søg

Naturfagenes nuancerede skriftsprog

Klæd dine elever godt på til den kommende skriftlige prøve med åbne svarmuligheder, hvor elevernes undersøgelser skal lede frem mod en faglig argumentation, der kan bruges i perspektivering af problemstillinger. Vi dykker ned i fagenes mange multimodale tekster og deres kompleksitet. Desuden ser vi på, hvordan du kan tilrettelægge en undervisning, der udvikler elevernes nuancerede skriftsprog.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 14. september 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

17. august 2023

Pris

1100,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Den skriftlige prøve vil om kort tid indeholde opgaver, hvor eleverne skal udtrykke sig skriftligt, fx i forhold til undersøgelser eller argumenterende tekster. På kurset får du viden om den nye prøve og om, hvordan undervisningen kan tilrettelægges, så eleverne udvikler skriftsprogskompetencer i forhold til at formidle resultater fra egne eller andres undersøgelser. Læsning og skrivning går hånd i hånd – derfor dykker vi ned i fagenes mange multimodale tekster, deres kompleksitet og den viden, eleverne kan hente eller udtrykke. Du får indsigt i, hvordan det sproglige arbejde er et supplement til det, du gør i forvejen. Forskellen er, at du vinkler undervisningen på en ny måde. På kurset får du desuden mulighed for at udvikle undervisningsaktiviteter, der er tilpasset din egen undervisning.

Mål
Du får kendskab til: • argumentation som sprogligt værktøj • progression ift. udvikling af nuanceret skriftsprog • at planlægge og gennemføre undervisning med en sproglig vinkel.

Målgruppe
Lærere i biologi, fysik/kemi og geografi i 6.-9. klasse.

Underviser
Anette Vestergaard Nielsen

Kursusnummer
CFU-K23051

Anette Vestergaard Nielsen

+45 41 89 70 14

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00