Læs med ørerne
Lyd kan engagere alle elever. Men det kræver strategier at omsætte lyd til mening. Med afsæt i lydbøger og lydfortællinger får du konkrete ideer til, hvordan du kan udvikle dine elevers lyttestrategier og fortolkningskompetence. Du får nyttige lydbegreber til din didaktiske værktøjskasse og får på egen krop erfaringer med at skabe fx en miljøbeskrivelse ved hjælp af reallyde og effektlyde.
Praktisk information
Dato
Onsdag d. 25. oktober 2023Kl. 13.00 - 16.00
Tilmeldingsfrist
27. september 2023
Pris
700,00 kr.
Kursusbeskrivelse
Lyd kan engagere alle elever. Men at lytte er ikke så let som det lyder. Lyttestrategier er helt centrale, hvis dine elever skal blive aktive lyttere, der kan omsætte lyd til mening. En lydfortælling er en multimodal tekst, hvor lyd og stemmer giver et samlet udtryk og indtryk, der kan sætte fantasien i gang hos lytteren. Når eleverne lyttelæser, er formålet ofte det samme, som når de læser en fysisk bog, men den didaktiske vej til læseoplevelse og indlevelse er anderledes. Hvis eleverne skal tale sammen om det, de hører, har de brug for et fagsprog om lyd. På kurset får du udvidet dit danskfaglige ordforråd med begreber, der er knyttet til lydfortællinger og lydbøger, og vi kobler dem selvfølgelig til konkrete lydbidder, der også kan bruges i din daglige undervisning. Du prøver selv kræfter med kreative lydaktiviteter og konkrete forløb, så du let kan skrue op for lydfortællinger i din egen undervisning på mellemtrinnet.
MålDu får kendskab til en række lyttestrategier. Du får styr på danskfaglige begreber, så dine elever kan tale sammen om lyd. Du får ideer til kreative opgaver, som styrker elevernes analyse- og fortolkningskompetencer. Du vil opleve en række lydfortællinger, som er egnede til mellemtrinnet. Du får færdige forløb med hjem til din egen undervisning.
Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet
Underviser
Kia Lundsgaard Horan
Kursusnummer
CFU-K23010
CFU-kursusadministration
kursus-cfu@kp.dk
4189 9113
Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00