Gå til indhold
Søg

Kodning i Minecraft Education Edition

Har du lyst til at arbejde med kodning på en sjov og inkluderende måde i din undervisning? Flere skoler har adgang til Minecraft Education Edition, men kun få udnytter programmets fulde potentiale. På dette kursus skal vi arbejde med de forskellige muligheder, der er for at kode i programmet, herunder Redstone, kommandoprogrammering og MakeCode.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 28. september 2023
Kl. 14.00 - 17.00

Torsdag d. 12. oktober 2023
Kl. 14.00 - 17.00

Tilmeldingsfrist

31. august 2023

Pris

975,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Kodning giver mulighed for at arbejde med flere af kompetenceområderne for teknologiforståelse. På dette kursus vil vi fokusere på teknologisk handleevne og computationel tænkning, i samspil med legende didaktiske metoder, problemløsning og kollaboration i Minecraft. Den første metode kaldes Redstone. Redstone kan fungere som binær kode og er et byggemateriale, som kan sende elektricitet igennem den virtuelle verden. Man kan fx lave en kontakt, der tænder en lampe. Den næste metode, vi skal kigge ind i, kalder vi kommandokodning, og her benyttes kommandoblokke og NPC’er til at skabe interaktivitet i ens Minecraftbyggeri. Til sidst skal vi kigge på Makecode, som man kan benytte til at lave helt nye ”regler” i sin verden eller til at kode en AI i ens verden. Ud over at udforske og lege med teknologien skal vi også kigge på, hvordan man kan didaktisere undervisningen med Minecraft Education Edition, så man udnytter læringspotentialet og inkluderer eleverne i undervisningen.

Mål
Du bliver klædt på til at udnytte læringspotentialet i Minecraft Education Edition og får kompetencer til at facilitere undervisning i et værktøj, som mange elever har større erfaring med end læreren.

Målgruppe
Lærere, pædagoger, vejledere og ressourcepersoner

Underviser
Jakob Damgaard Laursen, Jakob Damgaard Laursen

Kursusnummer
CFU-K23069

Jakob Damgaard Laursen

+45 41 89 83 50

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00