Gå til indhold
Søg

Idræt på mellemtrinnet – kom og vær med!

På mellemtrinnet bliver eleverne mere bevidste og kan derfor i højere grad samarbejde og eksperimentere om de forskellige discipliner i idrætsfaget. Få inspiration til, hvordan du underviser dine elever, så de fastholder glæden ved at bevæge sig, samtidig med at de tilegner sig kropslige kompetencer og teoretisk viden. Vi arbejder med den røde tråd i idrætsundervisningen vha. faghæftet og hinanden.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 27. november 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

30. oktober 2023

Pris

1250,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Hvordan bygger I bro mellem idrætsundervisningen i indskoling og udskoling på din skole? Arbejder fagteamet med ”den røde tråd”, der giver sammenhæng mellem indhold og form inden for de forskellige idrætsområder – gennem hele skoleforløbet? Bruger I faghæftet til at understøtte jeres undervisning? Inddrager I teori som en naturlig del af undervisningen på alle klassetrin? På mellemtrinnet bliver eleverne mere bevidste og kan derfor i højere grad samarbejde og eksperimentere om de forskellige discipliner i idrætsfaget. Ofte kan de elever, som har udfordringer i andre fag, være dem, der mestrer en rolle i idræt og dermed får succes i faget, hvilket vi som idrætslærere kan understøtte i vores undervisning. Dette kan gøres, ved at undervisningen i de forskellige indholdsområder giver eleverne mulighed for at lære gennem forskellige typer af bevægelse – samtidig med at de bliver bevidste om deres læring. På dette kursus stiller vi skarpt på, hvordan idrætsundervisningen på mellemtrinnet kan give alle elever positive oplevelser i faget, og hvordan de kan tilegne sig kropslige kompetencer og teoretisk viden, inden de når udskolingen.

Mål
Du får: - indsigt i, hvordan du skaber ”den røde tråd” for idrætsfaget vha. faghæftet for idræt. - inspiration til planlægning og udførelse af undervisningsforløb på mellemtrinnet. - inspiration til at inddrage teori og tema i undervisningen, så eleverne bliver bevidste om deres egen læring.

Målgruppe
Idrætslærere i 4.-6. klasse

Underviser
Peter Jensen

Kursusnummer
CFU-K23052

Kirsten Søs Spahn

+45 41 89 74 38

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00