Gå til indhold
Søg

Grib litteraturen

Hvordan kan du organisere og variere din litteraturundervisning med en æstetisk og sansebaseret tilgang, hvor der er plads til fællesskab og samtale? Få præsenteret en række litteraturdidaktiske greb, hvor eleverne i fem faser bliver ’stemt for’, ’oplever’, ’undersøger’ eller ’reflekterer’ over teksten og til sidst ’sætter egne aftryk i verden’ ved fx at skabe blackout poetry, flip-flap-din-litteratur eller forfattermosaik.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 14. september 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

17. august 2023

Pris

1300,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Litteratur er ikke længere en selvfølgelighed i børn og unges fritid. Den moderne medievirkelighed betyder, at litteraturen ikke er det eneste sted, de får oplevelser, viden og erkendelser. Vi må nytænke litteraturundervisningen og give plads til en mere æstetisk tilgang, der rummer dialog og giver eleverne mulighed for at komme dybt ind i sig selv og langt ud i verden.  I den praksisnære workshop møder du en række litteraturdidaktiske greb, hvor eleverne i fem faser bliver stemt for, oplever, undersøger eller reflekterer over teksten og til sidst sætter egne aftryk i verden ved fx at producere blackout poetry, flip-flap-din litteratur eller forfattermosaik. Du får også ideer til, hvordan du organiserer og varierer din litteraturundervisning ved at kombinere en kreativ og sansende tilgang med en fællesskabs- og samtalebaseret tilgang. På kurset møder du helt ny børnelitteratur og nye greb, så kurset vil være relevant, selvom du før har deltaget i “Grib litteraturen”.

Mål
Du får: overblik over fem faser i en åben og undersøgende litteraturundervisning  praksiseksempler på en æstetisk og samtalebaseret tilgang i litteraturundervisningen ideer til, hvordan du kan planlægge og variere et litteraturforløb ved hjælp af konkrete didaktiske greb ny børnelitteratur mellem hænderne

Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet

Underviser
Ulla Maria Michaelsen, Dorte Rise

Kursusnummer
CFU-K23007

Dorte Haraldsted Mortensen

+45 41 89 70 13

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00