Gå til indhold
Søg

Algebra for alle

"Algebra er så svært! Kunne vi ikke bare springe det over?" Mange elever er udfordrede, når de skal lære algebra. Her får du vist vejen til at skabe sammenhæng i undervisningen fra indskoling til udskoling, så eleverne ikke slår sig på algebra. Du får også konkrete og praktiske ideer til din undervisning, fx mundtlige øvelser, modelleringsaktiviteter og aktiviteter, hvor hverdagssproget møder algebraen.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 5. september 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

8. august 2023

Pris

1800,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Hvad er algebra, hvorfor er det vigtigt, og hvorfor er det så svært for mange elever? Arbejdet med algebra kan opdeles i tre dele: At generalisere, at behandle algebraiske udtryk og at fortolke dem. Generalisering starter allerede i indskolingen, hvor eleverne arbejder med regnestrategier, fx at de kan lave et pluspar, når der er to imellem de to tal, de lægger sammen (5+7 = 6+6). På mellemtrinnet løser eleverne ligninger med en ubekendt variabel, og i udskolingen udvides algebraen bl.a. med funktionsbegrebet og fortolkning af algebraiske udtryk. På kurset folder vi de tre dele af det algebraiske arbejde ud og kæder dem sammen, så de kan blive et sammenhængende hele, der er nemt at bevæge sig rundt i. Du får bl.a. svar på, hvorfor algebraen er vigtig og samtidig svær for eleverne. Og du får konkrete eksempler på algebraaktiviteter til din undervisning, bl.a. aktiviteter med mundtligt fokus, modelleringsaktiviteter, aktiviteter med konkrete materialer, it eller spilelementer og aktiviteter, hvor hverdagssproget møder algebraen.

Mål
Målet er, at du går hjem med en øget bevidsthed om – og tryghed i – at arbejde med algebra i din undervisning. • Du får indsigt i metoder til arbejdet med algebra i matematikundervisningen. • Du får øget bevidsthed om – og tryghed i – at arbejde med algebra i din undervisning.

Målgruppe
Matematiklærere i 6.-10. klasse

Underviser
Pernille Pind

Kursusnummer
CFU-K23036

Kirsten Søs Spahn

+45 41 89 74 38

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00